Avon Fitogal

Omiljeni proizvodi za negu ruku i stopala potekle zime

March 12, 2016Jelena Matovic


Nega stopala se naročito spominje kada nam stigne leto jer su nam tada stopala naizloženija, pa malo više posvećujemo pažnju nezi što je potpuno pogrešno. Zimi su nam stopala u zatvorenoj obući pazimo je da je ušuškamo što bolje, vreme je hladno, koža ne diše itd. 

Nega je neophodna tokom cele godine u zavisnosti od toga šta vam u određenom trenutku koža traži. Neke osobe nemaju nekih posebnih problema sa stopalima, ali ja volim da uvek budu meka i kao manijak uvek tažim novi način, novi proizvod da budu kao bebina. S vremena na vreme treba im posvetiti posebnu pažnju, čitav tretman, jer niko nije ljubitelj ispucalih peta.

Što se tiče ruku, možemo se složiti da one najviše trpe spoljašnjih uticaja i da se na njima najpre mogu primetiti prvi znakovi starenja. S toga, za njih je potrebna dodatna nega. Ja, trenutno, imam 5 krema za ruke, tako da mislim da vam to govori dovoljno.
U ovom postu ću izdvojiti one proizvode koji su posebno obeležili ovu zimu, a neki od njih su mi i dugogodišnji favoriti.

Glicerin (Glicerol)

Gotovo svi proizvodi koji se tiču nege kože, bilo lica, bilo tela, sadrže glicerin. Njegova uloga je da veže proizvode, "zalepi" ih za kožu, da joj vlažnost i mekoću. Struktura je jako gusta, masnjikava, prozirna i bez ikakvog mirisa.
Bočica koju sam ja kupila sadrži 30ml, proizvođač je Epoch doo, Beograd. Ovog ili bilo kog drugog proizvođača možete pronaći u svakoj apoteci. 

Kako ja koristim ovaj proizvod? 
Kada želim samo dodatnu negu, stavim jednu kap glicerina u kremu za stopala koju koristim. Kada želim dubinsku negu, tu je kupka za stopala: u mlaku vodu dodam 4-5 kapi glicerina, naredni proizvod - Avon ulje, (možete koristiti i bademovo) oko 3 kapi  i malo morske soli. Ukoliko želite, možete dodati i par kapi nekog eteričnog ulja koje volite radi većeg užitka. Nakon 15-ak minuta isperite stopala, istrljajte ih turpijom, isperite blagim sapunom i namažite neku od krema o kojima možete čitati u nastavku.





Cena: 50 din.

Avon Planet Spa Heavenly Hydration Facial Oil

Da, ovo ulje je namenjeno za lice i za to je savršeno, ALI, kada želim dubinsku negu volim da par kapi dodam u kupku.


Dolazi u divnoj staklenoj bočici sa pipetom zapremine 30 ml. Samo doziranje je jako precizno i jako lepo možete kontrolisati količinu proizvoda koja vam je potrebna. Ono što moram da naglasim je da budete pažljivi sa pakovanjem jer sam ja pokvarila ovaj gornji, gumeni deo, koji pritiskate. Pisaću o ovom proizvodu posebnu recenziju kada kupim nov, jer vam ovako, kada je mehanizam pokvaren, ne mogu vam sve lepo prikazati. 
Miris je blag, nekako biljan i meni jako prija. Jako lepo neguje i hidrira, nije previše teško, ni masno što je za moju kožu veliki plus. 


Sastav: Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Isopropyl Myristate, Mineral Oil, Parfum, Phenoxyethanol, Caprylyl, Glycol, BHT, Olea Europaea (Olive), Fruit Oil, Tocopherol.


Cena: oko 350 dinara u zavisnosti od brošure.

Titania turpija za stopala

Titania proizvodima (turpije za nokte, makazice, spravica za zanoktice), sam verna godinama, a ovaj proizvod kupujem po ko zna koji put. Na prvi pogled, turpija ne deluje da je izrađena nešto posebno čvrsto i kvalitetno, ali, verujte mi, jeste. Traje dosta dugo i ne tupi se brzo. Sastavljena je iz dve strane, grubljom i nežnijom.



Turpija jako lepo leži u ruci, "ne beži", ne klizi, nije previše gruba i lepo otklanja izumrle ćelije kože. Najčešće je koristim tako što prvo pređem grubljom stranom preko kritičnih delova, a onda nežnijom za završni "touch", jer lepo izravna i ujednači kožu.

Cena: oko 140 dinara u zavisnosti od prodajnog mesta.

Fitogal krema za ruke sa glicerinom i ekstraktom kamilice

Ovaj proizvod je jedan od onih koje uvek iznova kupujete i svaki put se obradujete koliko su dobri. Koristim ovu kremu već godinama unazad, obožavam je i sigurno mogu reći da je najbolja krema za ruke koju sam probala. Uvek imam jednu koju nosim sa sobom, prebacujem iz torbe u torbu i jednu koja mi stoji na stolu. Ono što zameram, to je ambalaža. jer sama boja i sva slova brzo izblede, pogotovo kada je nosite sa sobom. 



Sastav: Aqua, Glycerin, Paraffinum Liquidum, Stearic Acid, Palmitic Acid, Glyceryl Srearate, Cetearyl Alcohol, Isopropyl Myristate, Petrolatum, Dimethicone, Triethanolamine, Chamomilla Recutita Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Butylphenyl Methylpropional, Cinnamyl Alcohol, Citral, Citronellol, Geraniol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool.

Ono što je meni jako bitno, to je da ima zaštitnu foliju na samom otvoru.


Miris je blag i podseća me na miris kozmetike koja postoji godinama i koju su i naše bake koristile. Sama tekstura je gušća, nije previše, ali definitivno nije retka. Lepo se razmazuje, malo sporije upija, ali kada se upije u potpunosti ostavlja lep, nežan zaštitni film na koži. Meni lično nimalo ne smeta, nije težak, masan i sl.



Kako ja koristim ovaj proizvod? 
Kao što sam već napisala, ovo je moja omiljena zimska "to go" krema za ruke. Ali, kako za ruke, tako volim da je koristim i za stopala. Super je kada želite da ih hidrirate i osvežite, lepo se upija i omekšava ih. Ukoliko vam je potrebna jača nega, tu je naredni proizvod.

Cena: oko 120 dinara u zavisnosti od prodajnog mesta.

Fitogal Specijalna glicerinska krema

Mislim da ste ovde već primetili da se određena stvar ponavlja, a to je - glicerin. Već sam kod prvog proizvoda objasnila zašto je on toliko važan i na koji način radi. Kod ove kreme je posebno zastupljen. 


Proizvod je smešten u okruglu kutiju od tvrde plastike, a količina proizvoda koju dobijate je 110 ml.
Kao i prethodna, takođe ima zaštitnu foliju.


Kako proizvođač navodi, krema je namenjena za negu suve i ispucale kože, a pored glicerina, sadrži i ekstrakt kamilice. 

Sastav: Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Staric acid, Coco/Caprylate/Caprate, Dicaprylyl Ether, Sodium Cetearyl Sulfate, Petrolatum, Dimethicone, Chamomilla Recutita Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzonate, Butyphenyl Methylpropional, Cinnamyl Alcohol, Citral, Citronellol, Geraniol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool.


Krema je bele boje, jako sličnog mirisa kao prethodna, ali znatno gušća, masnija. što se moglo i pretpostaviti.



Malo teže se razmazuje, ali kada je zagrejete između dlanova ide dosta glatko. Potrebno joj je malo više vremena da se upije. 

Kako ja koristim ovaj proizvod? 
Nakon što završim sa kupkom, namažem kremu, sačekam oko 5 minuta, obujem tople čarapice i odem na spavanje. Ujutru su stopala jako meka i na pogled i na dodir hidrirana. 

A za ruke? 
Možete koristiti istu kupku o kojoj sam pisala na početku, namazati ovu kremu, stavite rukavice za manikir, nakon 15 minuta isprati ruke blagim sapunom i namazati omiljenu hidratantnu kremu.

Cena: oko 160 dinara u zavisnosi od prodajnog mesta.

Krauterhof vazelin

Vazelin ili petrolatum je jako gusta i masna supstanca, bez boje i mirisa koja svojim masnim zaštitnim filmom ne dopušta samoj koži da gubi vlažnost, a ni spoljašnjim uticajima da isušuju kožu.



Proizvod dolazi u količini od 100 ml, a smešten je u kutijicu od tvrde, bele plastike. Sam proizvod će vam trajati jako dugo, jer se topi na koži zbog njene toplote, pa je veoma mala količina potrebna. 



Kada ga nanesete na kožu osetićete blago zagrevanje, koje meni jako prija, pogotovo uveče, pred spavanje jer su mi stopala večito hladna. Sam proizvod se ne upija u kožu, Kao što sam već napisala, njegova uloga je da stvori zaštitni film koji sprečava isparenje vode iz organizma i isušivanje kože uticajem spoljašnjih faktora i to savršeno radi. 

Kako ja koristim ovaj proizvod? 
Vazelin volim da kombinujem sa prethodnom kremom tako što namažem kremu nakon kupke, sačekam da se upije i onda namažem vazelin kako bih "zarobila" tu hidrataciju, obujem čarapice i na spavanje.
Takođe, ukoliko vam se jave neka druga mesta na kojima vam je koža suvlja, isto možete koristiti vazelin. Ja ga najčešće koristim za lice, tj. namažem usne pred spavanje i područje oko nosa po potrebi.

Cena: oko 140 dinara u zavisnosti od prodajnog mesta.

Kako vam se svideo ovaj poduži post? Da li imate neku svoju rutinu i da li koristite neke od ovih proizvoda?

You Might Also Like

6 коментара

  1. Ja koristim vazelin, i za stopala, ruke, lice,zanoktice...gde god se javlja problem suve koze. I odlican mi je. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, jako dobro radi. I ja ga koristim za sve i svasta tako sto ga obicno namazem uvece, a ujutru kada se probudim, kao magija da se desila. :D

      Delete
  2. tokom zime i ne vodim toliko racuna o njezi stopala jer ono nisam ni za sta a zato kako se primice ljeto ide faza trljanja i mrljanja :D dok ruke uvijek njegujem, uz sebe uvijek imam neku malu kremu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obično je tako. :) I ja nosim u torbi jednu, dve, tri.. :D

      Delete
  3. Kreme za ruke su moja ljubav i uvijek ih imam 5-6 tako da to sve govori. Sto se tice stopala imam jednu Avonovu kremicu koju povremeno koristim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ista sam. :D Blago tebi kada ti je samo ona dovoljna. :)

      Delete

Contact Me