Samopotamnjivanje Top Ten

TOP TEN self tanning lotion - losion za samopotamnjivanje

July 20, 2016Jelena Matovic


Ukoliko, kao ja, volite preplanuli ten, a ne da vam se sunčati (ispitni rok), ili vam jednostavno ne prija, verujem da ste želeli da posegnete za nekim proizvodom ove vrste. Dosta brendova je ovaj proizvod uvrstilo u svoj asortiman, a imamo jedan i u domaćoj proizvodnji.

Navešću osnovne osobine proizvoda, zatim, kako proizvođač preporučuje da koristite proizvod i na kraju kako ga ja koristim, kao i rezultate pre i posle.

Proizvod je smešten u ambalažu od čvrste, neprovidne plastike sa poklopcem "na klik". Dozer je savršene veličine, a poklopac se čvrsto zatvara.
Količina proizvoda koju dobijate je 200 mililitara.

Ja sam izabrala dark shade, dakle, tamnu nijansu. Mislim da u prodaji postoji takođe svetla, ali ne na svim prodajnim mestima.


Tekstura proizvoda je srednje gustine i svetlo žute boje. Miris je neobičan, ali prijatan.


Sastav: Aqua (Water), Caprylic/Capric Triglyceride, Propylene Glycol, Isopropyl Myristate, Cetearyl Alcohol, Sodium Cetearyl Sulphate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cetyl Alcohol, Dihydroxyacetone, Dimethicone, Aloe Barbadensis, Camomile Ext, Horse Chestnut Ext, Hexylene Glycol, Glucose, Fructose, Sucrose, Urea, Dextrin, Alanin, Glutamic Acid, Aspartic Acid, Hexyl Nicotinate, Daucus Carrota Oil, Tocopheryl Acetate, Citric Acid, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, BHT, Parfum.

Šta kaže proizvođač?

Pouzdan potpuno neškodljiv proizvod za tamniji ten bez sunčanja koji će vam omogućiti svež i odmoran izgled. Aktivni sastojak u dodiru sa izumrlim ćelijama kože menja njihovu boju u braon.
Uputstvo za upotrebu: 1. Nikad ne žurite dok nanosite ovaj losion; 2. Pre nanošenja kožu dobro oprati gelom za tuširanje (po mogućstvu uraditi piling da biste uklonili višak izumrlih ćelija); 3. Obratite pažnju na kosmate delove lica i vrata (obrve, zalisci), kao i mesta sa viškom nagomilanih ćelija (kolena, laktove, gležnjeve), na koje ćete losion naneti razblažen sa malo mleka za telo; 4. Na ostale delove tela losion naneti lagano i ujednačeno. Tako ćete sigurno ravnomerno "pocrneti".
Korisni saveti: Za nanošenje koristite jastučiće od vate i rukavice kako bi dlanovi i nokti ostali čisti. Počnite od svetlijih potamnjivača, jer ako je boja suviše svetla, uvek možete naneti još jedan sloj. Pre oblačenja koža mora biti potpuno suva. Tretman ponoviti na svaka četiri do pet dana da biste sprečili boju da izbledi.

Kako sam ja koristila proizvod:

Za prvo nanošenje rešila sam da ne koristim proizvod na licu, već samo na telu. Istuširala sam se, uradila piling i nanela Avon Care kremu za telo sa kakao puterom, sa posebnim akcentom na laktove, kolena i zglobove.

Za nanošenje losiona za samopotamnjivanje sam koristila hirurške rukavice (prethodna slika), koje možete nabaviti u svakoj apoteci po ceni od oko 20 dinara po paru. Jako je važno da koristite rukavice, inače će vam dlanovi i deo oko noktiju ostati narandžasti, a to sigurno ne želite.

Prilikom nanošenja prelazila sam kružnim pokretima preko kože i pazila da proizvod bude ravnomerno nanesen. Preporučujem vam da nežno utrljavate proizvod dok ne primetite da se skroz upio. Kada sam nanosila proizvod npr. na noge, većinu proizvoda sam bazirala na većoj površini, dakle, na listovima i butinama, a zatim prelazila preko kolena samo sa onim što je ostalo na rukavicama. Isti postupak sam ponovila i za laktove i zglobove. Kada sam bila sigurna da se proizvod skroz upio, tek onda sam se obukla.

Pre:


Posle:



Sviđa mi se krajnji rezultat. Koža je bila nežna na dodir, nijansa ujednačena i bez narandžastog pigmenta. Proizvod se nije preslikavao na odeću.

Ono što mi se nimalno nije svidelo je miris. U pakovanju, miris je okej, prijatan, ali na mojoj koži mi se nimalo ne sviđa. Mene podseća na paljevinu, a mog dečka na grisine. Čudno, da. Moguće je da je do moje kože, a da bi na nekome drugom bio drugačiji, kao što je npr. slučaj sa parfemima. Ono što je svakako dobro, to je da miris izvetri nakon 2-3 tuširanja.

Što se tiče trajnosti, tu se slažem sa proizvođačem, dakle, na 5 dana je potebno ponoviti postupak kako bi se boja održala. Još jedna mana je to što kada boja bledi, ne bledi ravnomerno svuda. Kod mene je to naročito izraženo na stomaku i dekolteu. Ume da bude jako iritantno jer treba da namažete proizvod ponovo, a još prethodno nanošenje nije izbledelo. U takvim situacijama posežem za malo grubljim pilingom i problem rešen.

Dodatni savet: Koristite ovakve proizvode uveče pred spavanje, nikako preko dana i ako planirate da budete fizički aktivni, jer se tada telo najviše znoji. Uvek pre narednog nanošenja uradite piling i ponovite postupak kao za prethodno. Takođe, kako biste duže održali boju, redovno mažite kožu nekim hidratantnim mlekom ili kremom za telo.

Napomena: Ovaj proizvod ne zamenjuje proizvode za sunčanje. Bez obzira što ste "pocrneli" proizvodi sa SPF zaštitom su obavezni.

Cena: oko 500 dinara u zavisnosti od prodajnog mesta.

Ocena: 3/5.

Da li ste isprobali ovaj ili neki proizvod slične namene? Koji biste mi preporučili?

You Might Also Like

3 коментара

  1. Nisam protiv tih losiona ali se nekako i dalje plasim da ih koristim, da ne bih ostala sarena, ali bukvalno sarena po telu. Ali planiram da pocnem polako. Za sada mislim je ona od DM-a dobra, bar je svi hvale. Super recenzija proizvoda :) Fashion Lover

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sve je do dobre pripreme i odvojenog vremena. :) Hvala ti puno. :)

      Delete
  2. Uvece mi je matura i planiram sad da nanesem ovu kremu za samopotamljivanje.Pa me zanima,da li moze da mi se desi da se uvece tokom igranja,znojenja skine krema i ostanu fleke?

    ReplyDelete

Contact Me