Balea Marion

Sredstva za zaštitu kose od toplote - Balea i Marion

November 02, 2016Jelena Matovic


Ukoliko vam je tretiranje kose svakodnevnica onda verovatno znate da su sredstva za zaštitu od toplote nephodna. Možda ne obezbeđuju 100% zaštitu u smislu da vam krajevi neće ispucati, ali svakako da smanjuju mogućnost i usporavaju proces.

Balea Trend it up beschutzendes spray

Za kupovinu ovog proizvoda je presudila praktičnost, jer, sprej. Samo pakovanje sadrži 200 mililitara proizvoda.


Sastav: Aqua, Alcohol, VP/VA Copolymer, Propylene Glycol, Cetrimonium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, PEG-14 Dimethicone, Silicone Quaternium-22, PPG-3 Myristyl Ether, Citronellol, Benzyl Alcohol, Limonene, Geraniol, Linalool, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate.

Šta kaže proizvođač?

Štiti vlakno kose od toplote - do 220 stepeni celzijusa. Zaštita pri feniranju, peglanju i uvijanju kose. Štiti od isušivanja i oštećenja usled toplote. Čini kosu glatkom i sjajnom.
Upotreba: pre feniranja sa razdaljine od 15 cm ravnomerno naprskati na mokru ili peškirom prosušenu kosu. Pre upotrebe pegle ili figara naprskati na suve delove kose. Pre prve upotrebe okrenuti ručicu na pumpi na OPEN.
Ukoliko dođe u kontakt sa podom, obrisati - opasnost od klizanja.

Moj utisak

Ambalaža proizvoda je lepo urađena, od čvrste plastike sa raspršivačem. Trebalo mi je malo vremena da se naviknem na raspšivač jer ga zaista morate odmaći bar 15 centimetara od kose, kako je i naglašeno.
Sama tekstura spreja je retka, bezbojna i jako lepo miriše - citrusno. Miris se ne zadržava se dugo u kosi.
Moja kosa je smeđa, nije farbana, a ne tretiram je često peglom ili figarom, a nekada čak ni fenom. Kada ne koristim fen, tada ne nanosim proizvod, naravno. 
Pri sušenju fenom pratila sam uputstva, što preporučujem i vama. Nanesem ga na mokru kosu, sačekam malo, osušim fenom. Ukoliko bih nakon toga posegla za figarom ili peglom, nanela bih ponovo proizvod, na suvu kosu, sačekala da se proizvod osuši na kosi (nikako ne uvijati ili ispravljati kosu dok nije skroz suva!), a zatim prešla na stilizovanje.
Kosa bude sjajna, zaglađena i meka na dodir. Što se tiče dejstva u smislu zaštite od toplote, mislim da zaista radi. Naravno, kao što sam na početku rekla, ne možete očekivati da spreči oštećenje kose 100%, ali da smanjuje i pomaže, svakako da da. Takođe, sjajno je to što sprej možete koristiti i na mokroj i na suvoj kosi. Veliki plus!

Cena: oko 250 dinara.

Ocena: 4/5.

Marion Termoochroma Serum


Verujem da za ovaj brend niste čuli, a samim tim ni za proizvod. Ili se samo ja prvi put susrećem sa njim?
Naime, brend Marion nam stiže iz Poljske, kao i većina kozmetike na našem tržištu. Imaju svoj zvanični sajt koji možete pogledati klikom OVDE. Imaju linije proizvoda za kosu, lice i telo, ali ja sam se kod nas srela samo sa proizvodima za kosu. Verujem da nam tek pristižu na tržište.


Proizvod se nalazi u ambalaži sa pumpicom, što je za pohvalu, a količina proizvoda koju dobijate je 30 mililitara.

Sastav: cyclopentasiloxane, dimethiconol, amodimethicone, isohexadecane, parfum, hexyl cinnamal, alpha-isomethyl ionone, coumarin.

Šta kaže proizvođač?

Serum za zaštitu kose od visokih temperatura, koristi se bez ispiranja. Jedinstvena formula hidrira i izglađuje dlaku. Daje kosi baršunastu mekoću i sjaj.
Primena: Ukoliko samo sušite kosu - nanesite serum na vlažnu kosu, pre sušenja. Ne ispirajte.
Ukoliko ispravljate kosu - serum nanesite na suvu kosu pre korišćenja prese.
U slučaju kontakta sa očima proizvod isperite sa dosta vode.

Moj utisak:

Tekstura ovog proizvoda je dosta drugačija u odnosu na prethodni. Serum je u pitanju, tako da je dosta gušći i hranljiviji. Srednje je gustine, bezbojan i ima neki specifičan miris koji meni ne da ne prija, nego mi je onako, čudan. Brzo nestane, tako da, ništa strašno.
Još jedna bitna razlika u odnosu na prethodni proizvod jeste to što ovaj štiti kosu od 5-25 stepeni celzijusa.
Jedna pumpica će vam biti dovoljna za celu kosu, a onima sa kraćom frizurom možda i previše.
Proizvođač je naveo da se serum može koristiti i na suvoj i na mokroj kosi. Sa ovim se ne bih složila. Kako je serum gust, ima masniju teksturu, nisam sigurna kako bi se ponašao ispod pegle/figara, jer mu na suvoj kosi treba malo više vremena da se upije. Ovu metodu se nisam usuđivala da isprobam. Koristila sam na mokroj kosi (sa posebnim akcentom ka krajeve), kada bih je sušila fenom (na nižoj temperaturi) i tako se pokazao super. Kosa bude zaglađena i sjajna, posebno krajevi.
Ne bih vam preporučila da koristite serum kao zaštitu kada nameravate da koristite peglu ili figaro jer je stepen zaštite jako nizak, a nijedan uređaj ne radi najsjajnije kada je ispod 100 stepeni celzijusa.

Cena: oko 400 dinara u zavisnosti od prodajnog mesta.

Ocena: 4/5.



Štitite li Vi vašu kosu ili izbegavate bilo kakvo tretiranje toplotom?

You Might Also Like

2 коментара

  1. Odlican post, bas si lepo sve opisala i objasnila, kao i prenela svoje utiske.

    Ja koristim Revlon uniq one, ali ne primećujem da bilo sta radi, kosa mi je katastrota oštećena od feniranja. Inače, čini mi se da peglanje šteti manje nego feniranje.

    Kazu da svaki proizvod koji u sebi ima sls,štiti od toplote. :)


    Frauleind.blogspot.rs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno! :)

      Probaj ovaj sprej, ima visok stepen zaštite, možda pomogne. Za proizvod sa većim stepenom od 220 stepeni, na našem tržištu, nisam čula što može da bude problem ukoliko je tretiranje toplotom baš često. :/

      Delete

Contact Me