Farmasi Konturisanje

Farmasi Foundation Stick - za konturisanje lica

May 07, 2017Jelena Matovic


U postu o Farmasi karminu i olovkama za usne (klik, klik), sam vam pomenula da se kompanija Farmasi odazvala pozivu i podržala Serbian Bloggers Day druženje (klik, klik). Pored tih proizvoda testirala sam i ova dva stika koja su namenjena konturisanju i hajlajtovanju lica.



Nijanse koje sam dobila su 05 - svetla i 16 - tamna nijansa, a oba stika sadrže 4 grama. Koliko sam uspela da istražim iz prethodnih kataloga, mislim da su kod nas jedino ove dve nijanse dostupne. 
Miriše na vanilu blago i prijatano. Ono što mi je privuklo pažnju, a ne utiče na sam kvalitet proizvoda, jeste urezan farmasi logo na karminu, što je lep detalj.
Sistem za odvrtanje/zavrtanje lepo radi i nakon više upotreba poklopac lepo "sedne". 






Na sledećoj fotografiji možete videti obe nijanse: 



Šta kaže proizvođač?

Kremasta podloga u stiku s laganom teksturom za jednostavno nanošenje. Fomula obogaćena kolagenom smanjuje nastanak bora savršeno prikrivajući nedostatke tena. 

Moj utisak:

Tekstura oba stika je kremasta, ali tako da nije previše meka, niti voskasta. Pigmentacija stika u nijansi 16 je nešto bolja nego kod 05 i bolje klizi po koži. 
Nijansa 05 ima roze podton i dosta je svetla, tako da je svakako mana ograničen izbor nijansi. Broj 16 je toplog podtona, tako da više doda toplinu koži nego konture.

Nanosila sam ih na dva načna. Prvi, preko tankog sloja pudera. Isprobala sam nanošenje i četkom i beauty blenderom. Lakše se blendaju i stapaju sa kožom pomoću četke, te se postiže lepši efekat.
Drugi način na koji sam ih koristila jeste samostalno, jer na proizvodu je naznačeno "foundation", odnosno podloga/puder. Svetliju nijansu sam nanosila u obliku trougla na predeo ispod očiju, malo na nos i na sredinu čela. Tamniju ispod jagodične kosti, na čelo uz liniju kose, na strane nosa i uz liniju vilice. Pokrivna moć im je srednja. Završnica je dewy, tako da ako očekujete potpuno mat izgled, naoružajte se ultra matirajućim puderom za setovanje. Ono što je važno, jeste ono što je zajedničko gotovo svim proizvodima u stiku - težina. Dakle, ako tražite laganu podlogu, ovo nisu proizvodi za vas.
Što se tiče postojanosti, sasvim su pristojni. Tek negde posle 6 časova krenu da blede.

Cena: 400+ dinara u zavisnosti od kataloga, ocena: 7/10.
Ambalaža: 10/10.
Dejstvo: 8/10.
Konačna ocena: 8/10.


Da li ste isprobali ove Farmasi stikove ili neke druge proizvode za konturisanje? Pišite mi! 


You Might Also Like

4 коментара

  1. Odlican post, ovi stikovi deluju jako zanimljivo, bas bih volela da ih probam :)

    makeupmania-byjovana.blogspot.rs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se sviđa i hvala ti. Javi utiske. :)

      Delete
  2. Nisam probala jer mi gode vise praskasti proizvodi ali vjerujem da je s ovim lakse raditi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam do sada koristila samo praškaste, ali sam rešila da isprobam i ove iz radoznalosti. A meni je lakše raditi sa praškastim. :D

      Delete

Contact Me