Aliexpress Čekice za oči

Set četkica - Aliexpress

May 22, 2016Jelena Matovic

Volim četkice. Ne znam zašto, ali uvek bih neke nove isprobavala, a da ne pričam o tome da padam na ambalažu. Ove imaju još jedan plus, a to je cena - samo 1,39 dolara, a možete ih videti ovde (klik, klik).
Četkice su stigle upakovane svaka pojedinačno u providnu foliju i onda sve zajedno spakovane, obmotane u foliju sa balončićima i, na kraju, smeštene u kovertu. Stigle su za čak 12 dana.

Sve četkice su od sintetičke dlake i imaju drvenu dršku dužine oko 12 centimetara, lagane su i lepo leže u ruci. 



Predstaviću vam svaku četkicu pojedinačno i navesti kako ih ja koristim. 

1. Duža okruglo sečena četkica

Ova četkica me jako podseća na 14b Blush čekicu samo što je dosta šira i sintetička. Dobra je za blendanje senke preko celog kapka kada stapate više nijansi da se ne vidi jak prelaz. Dlaka nije toliko elastična, ali lepo radi. Dlačice su lepo raspoređene, nisu retke.



2. Kraća koso sečena četkica

Najviše sam je koristila u pregibu oka kada se trudim da "omekšam" prelaz kao i na spoljašnjoj strani kapka, kada dodajem tamniju nijansu za smokey eye. Kao i kod prethodne, dlaka nije toliko savitljiva, verovatno jer je sintetička, ali lepo kupi senku, raspoređuje je i blenda. 



3. Ravno sečena "stipple" četkica

Od svih, ovu četkicu najviše koristim. I ostale obožavam, ali ova mi je nekako univerzalna. Koristila sam je za nanošenje baze za senku, blendanje kontura nosa, omekšavanje linija i prelaza u pregibu oka kada stapam boju za pregib sa senkom na kapku ili sa highlight senkom ispod obrva. Njene dlačice su ređe raspoređene u odnosu na prethodne četkice, kao kod klasične stipple četkice, ali malo gušće. Odlično mi se pokazala kod svega navedenog. 



4. Pencil četkica

Kako prethodnu najviše koristim, tako sam se ovoj najviše radovala jer nisam imala ovakvu četkicu, a jako sam je želela. Koristim je na donjoj liniji trepavica za precizno blendanje senke, nanošenje highlight senke u unutrašnji ugao oka, kao i za cut crease, na kome još vežbam. Kao što možete videti jako je špicasta i precizna. U zavisnosti od senke, nekada je teže kupi tako da je potreban sprej za pojačavanje senke, MAC fix plus ili nešto slično.



Cena seta: 1,39 dolara.

Ocena: 4/5.

Da li vi volite četkice koliko i ja? Koje su vam omiljene i must have?

You Might Also Like

6 коментара

  1. Već dugo planiram da poručim četkice sa alija, i nikako da odlučim koje ću, sad znam. :-)
    Meni četkica za oči nikad dosta!

    Frauleind.blogspot.rs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako su povoljne, a solidne. :) Pogledaj i četku za konture, ravna, pljosnata, kopija MAC 163 Contour Brush. Pisaću i njoj. :)

      Delete
  2. Ja sam porucila ovakve ali bele, odlicnog su kvaliteta i jako mekane. Ja ih ne koristim za blendovanje senki vec za korektor i bazu sa senke. Stvarno su super, i super post! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaa, super mekane. Jako su praktične, zaista se svakoj može naći više namena. :)

      Delete
  3. Bas su ti brzo stigle :)
    Divna preporuka, vec sam ih porucila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam se iznenadila. :)
      Super. Nadam se da će ti se svideti koliko i meni. :)

      Delete

Contact Me