Essence Cosmetics Maskare

#1 New in - Essence Cosmetics

February 09, 2016Jelena Matovic



Krenula su sniženja i čićenje sezonskih kolekcija kako garderobe, obuće tako i kozmetike. U Lilly drogerijama je bilo sniženje Essence proizvoda iz Nauti Girl kolekcija i svi su koštali po 129 dinara! Uvek se radujem ovim sniženjima kod njih jer ako ste brzi, možete naći dosta proizvoda pre nego što se rasprodaju jer najčešće traju do isteka zaliha. Ja sam ugrabila i izabrala da vam predstavim ova tri.

Nauti girl eyeshadow palette - Cool Breeze

Ova paletica mi je prva zapala za oko. Razlog tome je taj što nemam nijednu paletu sa plavim tonovima, a jako mi se svidela i braon/taupe nijansa.


Paleta sarži 5 nijansi ukupne količine 6,4 grama, koje su smeštene u providnu kutijicu od čvrste plastike. Sistem za otvaranje/zatvaranje lepo funkcioniše, nije bilo nikakvih problema.


Sve nijanse u paleti sarže šimer, nijedna nije mat. Volela bih da je bar braon nijansa mat, jer bi bila jako lepa za pregib oka. Sam šimer nije krupan i upradljiv, već je dosta suptilan. Kada pogledate samu paletu nijanse izgledaju jako lepo, boje deluju živo i pigmentovano. Nijanse jesu lepe, ali pigmentovanost je osrednja, što je i inače slučaj sa Essence senkama, tako da nije neka zamerka, znala sam u šta se upuštam.

   
Prva nijansa je braon, tzv. taupe i sadrži sitan, znatan šimer, gotovo neupadljiv; druga nijansa je boje šampanjca i takođe sarži zlatan šimer; treća nijansa je svelo plava, najmanje pigmentovana od svih i sadrži srebrnast šimer; četvrta, nijansa kojoj sam se najviše radovala je u stvari klasična plava boja sa srebrnim šimerom, umesto jarke koju sam ja očekivala; poslednja je tamno plava "navy" nijansa sa srebrnim šimerom. 
Evo primera kako izgledaju sve nijanse kada se jednom prevuče prstom preko svake:

  
Najviše sam očekivala od predzadnje nijanse koja izgleda kao prava "electric" plava nijansa. Međutim, vidite na slici kolika joj je pigmentovanost. Naravno, pre nanošenja bilo koje senke prvo stavljam bazu, ali ovo je samo način da vam što bolje prenesem svoj utisak.

Sve nijanse bez baze sa senku:


Sve nijanse sa bazom za senku:


Vidite da je pigmentovanost svakako bolja sa bazom, što je i bilo za očekivati, ali sam priželjkivala malo više od ove palete.

Ocena: 3/5 (samo zbog cene)

Nauti girl blush - 01 Anchors Aweigh

Za ovaj proizvod mogu reći da je bila ljubav na prvi pogled. Savršen balans kajsijaste i roze nijanse. Kao prethodna paleta, nalazi se u jednostavnoj kutijici od providne, čvrste plastike, pakovanje solidno radi, a količina proizvoda koju dobijate je 8 grama što uopšte nije malo.



Sadrži zlatan šimer koji obožavam i već vidim kako ne prestajem da nosim ovo rumenilo kada stigne proleće, ali i leto. Pigmentacija je osrednja, ali ne zameram. Više volim kada je tako jer mi je lakše da nanesem još proizvoda, nego da preteram, pa da nema nazad. Bez obzira što je pigmentovanost srednja, trajanje proizvoda je jako dobro, i do 6 sati, bez obzira što na mom licu rumenilo prvo izbledi. 

Evo kako izgleda kada se jednom prevuče prstom:


Na narednoj slici možete videti pigmentovanost u 3 slučaja: samo rumenilo bez ikakvepodloge, rumenilo preko setovane CC kreme (Eveline Magical Colour Correction CC cream) i rumenilo preko pudera (Rimmel Stay Matte).


Ocena: 4/5.

Plump NO clump! deep black volume mascara

Maskara nikad dosta, je l' da? Pogotovo kada košta 129 dinara. Time sam se i ja vodila kada sam kupila ovu maskaru. Ne može biti toliko loše, zar ne? Prerano sam to rekla.


Prema nazivu i opisu, maskara bi trebala da trepavicama da volumen bez grudvica i da je jako crna. Kada sve to pročitate, zvuči savršeno. I meni je. Međutim, ova maskara ne radi ništa od navedenog. Ništa. Jako sam se iznenadila jer moja očekivanja od maskare stvarno nisu visoka jer imam duge i guste trepavice, pa mi gotovo svaka odgovara. Sa ovom to nije bio slučaj. Slepila mi je trepavice, tako da su poprimile tzv. "spider legs" izgled koji ne mora nužno da bude loš, ali mi se na meni ne sviđa. Jedino što je ispunila to je da su je formula crna.


Kao što možete videti na prethodnoj slici, četkica je silikonska sa kratkim čekinjama. Ne bežim od silikonskih četkica, naprotiv, jedna od meni omiljenih maskara Oriflame the ONE 5-in-one Wonderlash ima silikonsku četkicu koja je savršena. Ova jednostavno kupi previše proizvoda kako na čekinjama, tako i na vrhu četkice. Čak i ako pokušate da "sastružete" višak o bočicu, ne pomaže. Još jedna od mana je ta što mi se maskara preslikala na kapke i na podočnjake jer mi ih donje trepavice dodiruju. Čak nje ni bilo vlažno vreme, već lepo, sunčano. Takođe, kruni se. Nisam dodirivala oči, niti bilo šta slično. Promašaj - tako bih jednom rečju opisala ovu maskaru.

Ocena: 1/5.

Jeste li uspeli da ugrabite neke proizvode na sniženju i kakva su vaša iskustva?


You Might Also Like

4 коментара

  1. Imam ovo rumenilo i super mi je. Boja je predivna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Divna je. Ja sam dugo trazila balans kajsija/pink. Jako mi se svidja. :)

      Delete
  2. Ugrabila sam i ja ovo rumenilo na rasprodaji :) I meni se dopada, bas ga cesto koristim u svakodnevnom sminkanju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kada naletim na tako neku rasprodaju, srećna sam kao malo dete, jer se obično desi da se sve rasproda dok ja stignem. :D Prava prolećna nijansa. :)

      Delete

Contact Me