Bioten Sredstva za skidanje šminke

NOVO Bioten Skin Moisture Double Action eye make-up remover

February 12, 2016Jelena Matovic


Stigao nam je još jedan nov proizvod od kompanije Bioten. Lično, jako volim njihovu kozmetiku i koristim je duži period. Što se tiče odstranjivača šminke oko očiju uvek sam u potrazi za novim i boljim jer je taj deo lica posebno osetljiv i nema ništa gore nego kada morate 15 puta (figurativno), da pređete preko kože kako biste je u potpunosti očistili.
Ovaj mališa nam stiže u providnoj, minimalistički kreiranoj, plastičnoj bočici, a količina proizvoda koju dobijate je 125 mililitara. Jako volim ambalažu njihovih proizvoda jer deluju tako prirodno i čisto, što je i generalno slučaj sa svim njihovim pakovanjima. 

Poklopac je jak, lepo drži bočicu zatvorenom, a sam otvor na bočici je mali, sasvim dovoljan za precizno doziranje.


Šta kaže proizvođač?

SKIN MOISTURE dvofazni odstranjivač šminke oko očiju, 125ml. Efikasno uklanja vodootpornu šminku! Obogaćen je 100% prirodnim uljem badema, čija je uloga da neguje trepavice i nežnu kožu u predelu oka. Sadrži sastojak HYDRO NUTRIENT, koji sprečava dehidrataciju kože. Ne sadrži parabene, parafin i veštačke boje. Dermatološki testirano. Formulacija je razvijena kako bi mogućnost pojave alergijske reakcije bila minimalna. Upotreba: Dobro promućkati pre upotrebe. Natopiti blaznu i ukloniti šminku sa očiju. 


Sastav: Aqua, Isopropyl Palmitate, Cyclopentasiloxane, Isohexadecane, Butylene Glycol, Sodium Chloride, Panthenol, Prunus Amygdalus Dulcus Oil, Parfum, Glycerin, Soluble Collagen, Glycogen, Hydrolyzed Elastin, Pentylene Glycol, Fructose, Urea, Maltose, Sodium PCA, Sodium Lactate, Trehalose, Allantoin, Sodium Hyalurone, Glucose, Disodium Edta, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Sorbic Acid, Sodium Succinate, Phenoxyethanol, Chloropophenesin, Alpha-Ispomethyl, Ionone, Benzyl Benzoate, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, CI 60725.

Moj utisak

Proizvod lepo miriše, prijatno, možda neobično, ali mene podseća na proleće. 

Što se tiče njegovog funkcionisanja, testirala sam ga u dva slučaja:
  1. Celokupan eye makeup: baza za senku, 4 nijanse senke, eyeliner i dva sloja maskare (obične) i
  2. Dva sloja vodotporne maskare.
Kako je proizvođač naveo, prozvod treba promućkati pre upotrebe kako bi se dve faze, od kojih je jedna bademovo ulje, pomešale i efikasno otklonile šminku. Evo kako izgleda proizvod kada se obe faze sjedine:


U prvom slučaju, kada sam skidala celokupan eye makeup, proizvod se lepo pokazao što se tiče uklanjanja šminke. Ono što mi se nije svidelo je to što pomalno razmrlja šminku, pa vam je potreban dodatan tufer kako biste sve lepo pokupili. Formula je nežna, nije mi nadražila oko, niti područje oko oka. Nije potrebno da trljate, već blagim potezima pređite preko šminke. Ovo kažem jer mi se ranije, sa lošijim čistačima, dešavalo da kada prelazim tuferom preko oka otpadne poneka trepavica, baš zbog pritezanja i moje ubeđenosti da nije do čistača.
Pošto, kako je navedeno, sadrži bademovo ulje, deo koji očistite će ostati blago masan. Nije to onaj loš osećaj, već se koža blago presijava. 

Evo kako se pokazao u prvom slučaju:


Kao što vidite, bila su potebna 3 tufera. Zadnji je onaj "dodatni" koji pokupi ostatak koji se razmrljao od prethodna dva. Nakon zadnjeg tufera, koža ostaje čista, bez osećaja zatezanja.

U drugom slučaju, pokazao se podjednako dobro. Lepo je skinuo i vodootpornu maskaru, nije nadražio oko niti područje oko oka, trepavice su ostale na mestu. U ovom slučaju, bila su potrebna 2 tufera.


Zaključak: Solidan skidač šminke oko očiju, lepo obavlja svoju funkciju, nije agresivan, Prepočujem.

Ocena: 4/5

Cena: 255 dinara.

Jeste li već probali ovaj odstranjivač i kako se vama pokazao? Ako ne, koji biste mi preporučili?






You Might Also Like

2 коментара

  1. Probaj Essenceov uljani sa dvofaznom formulom, odlican je!

    ReplyDelete

Contact Me