Devi Herba Svet

Herba Svet - Devi melem za negu peta

July 01, 2016Jelena Matovic


Leto, sandalice i negovana stopala. Detalji koji su mene asocirali na isprobavanje ovog proizvoda koji ću vam predstaviti.
Ono što me je najviše privuklo kod ovog proizvoda jesu prirodni sastojci kojima se Herba Svet ponosi. Naravno, uvek je prirodno i zdravo prioritet, pa kako pokušavam da uvedem više takvih proizvoda, rešila sam da mu pružim šansu.

Proizvod je smešten tzv. teglicu, elegantnog dizajna, a zatim u kartonsku kutiju, sličnog dizajna. Količina proizvoda je 50 mililitara.

Poklopac je na odvrtanje, a ispod njega se nalazi još jedan koji pravi vakum sa proizvodom i podiže se laganim hvatanjem za ručkicu koja se nalazi na njemu. Zvuči jako komplikovano, ali tako je kada pokušavate pisanim putem objasniti, pa je najbolje da pogledate slike ispod. Ovo je, za mene, love-hate funkcija. Zašto? Poklopac, pravi blag vakum i proizvod ne dolazi lako u dodir sa vazduhom, ako ga lepo zatvorite. Ono što je loša strana je to da ne znate da li je neko pipkao proizvod (što se često dešava), njuškao i sl, podižući isti taj poklopac, što nije slučaj sa proizvodima koji imaju foliju.



Proizvod je guste teksture i jakog, biljnog mirisa. Meni najviše miriše na žalfiju. Ovo je jedan od onih proizvoda kod kojih će vam se miris ili svideti ili neće, nema sredine. Meni ne prija, dosta je jak.



Sastav: ulje semenki grožđa, ulje avokada, ulje jojobe, ulje nevena, ulje pšeničnih klica, ulje čilanske ruže, pčelinji vosak, kakao buter, eterična ulja: ruzmarina, lavande, žalfije, karanfilčića, čajevca i izvorska voda.

Šta kaže proizvođač?

Devi melem za pete je posebna biljan formula namenjena za negu kože na petama i stopalima. Rezulati su vidljivi već posle drugog nanošenja. Melem omekšava grubu, suvu i ispucalu kožu. Melem svojim specijalnim aktivnim sastojcima iz biljnih ulja vraća koži gupkost i elastičnost. Zahvaljujući visokom sadržaju ulja čileanse ruže, kakao butera i pčelinjeg voska, hidratacija kože je odmah povećana, umornim stopalima vraća se vitalnost, a prisustvo eteričnih ulja ruzmarina, žalfije, čajevca, lavande i syzygum-a sprečava infekcije. 
Način upotrebe: na oprana i osušena stopala dva puta dnevno naneti melem, blago masirajući dok se ne upije. Kada se koža oporavi, nastaviti sa upotrebom po potebi da bi se takvo stanje održalo.

Moj utisak

Pratila sam uputstva za upotrebu koju je proizvođač naveo prvih par dana. Dakle, dva puta dnevno, svaki dan. Moja stopala nisu problematična, ali me je jako zanimao učinak proizvoda. Zašto sam samo prvih par puta koristila stopala kako je navedeno? Jer je proizvod toliko težak i masan zbog velikog prisustva ulja u sastavu, da se nikada ne upije u kožu. Stalno je stajao masan, neprijatan film. Okej, pomislila sam, možda radim nešto pogrešno. Probala sam manju količinu proizvoda iako ni isprva nisam koristila ne znam koju količinu, Ista stvar. Nakon toga sam prestala da pratim uputstva i nanela proizvod odmah nakon kupanja, na vlažnu kožu jer je poznato da je ulja i proizvode na njihovoj bazi najbolje nanositi na vlažnu kožu. Malo bolja situacija, ali i dalje, masna koža. Proizvod omekšava kožu, ali privremeno, nisam primetila neke značajnije rezultate. Kako moja koža nije problematična, nisam sigurna da li bi ovaj proizvod bio efikasan za kožu kojoj je potrebna još veća nega.

Cena: oko 700 dinara u zavisnosti od prodajnog mesta.

Ocena: 2/5.

Zaključak: Više negativnih, nego pozitivnih utisaka o proizvodu. Proslediću ga na upotrebu mami i sestri jer imaju drugačiju kožu, pa ću dodati update sa njihovim utiscima, jer me je ovaj proizvod razočarao, ali mu dajem drugu šansu.

Jeste li isprobali ovaj ili neki drugi Herba Svet proizvod i kakvi su Vam utisci? 

You Might Also Like

4 коментара

  1. Nisam probala ali nameravam :) Super recenzija :)
    Fashion Lover

    ReplyDelete
  2. Jesi li probala da stavis manju kolicinu pred spavanje i da stavis preko pamucne carape i tako da spavas. Kazu da se tako najbolje krema upije i da se znacajno omeksa koza. Mada ova krema mi deluje jako masno (kao sto si i rekla). Ali ko zna mozda tako uspe.

    March and May

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radila sam tako sa drugim kremama, ali u zimskom periodu. Sada stvarno ne mogu, jako je vruće i bez kreme i carapa. :D Ako malo zahladni, možda isprobam. :)

      Delete

Contact Me