Essence Cosmetics Senke

Essence Cosmetics My must haves palette & refills 05, 08, 12, 18

August 26, 2017Jelena Matovic


Svaki put se obradujem novim proizvodima od Essence-a! Ova paletica mi je odmah uhvatila pažnju zbog svoje praktičnosti. Pogledajte koje sam to nijanse isprobala i kako su se pokazale!
Paleta je zamišljena tako da sastavite svoju paletu must have senki, odnosno, onih koje su vam neophodne. Svaka nijansa se prodaje pojedinačno, kao i prazna paleta u koju stavljate vaše omiljene nijanse. Senkice imaju 1,7 grama proizvoda.


Ukupno je dostupno 20 nijansi, dok je kod nas izbor nešto suženiji. Nijanse koje sam ja testirala su:
  • 05 Cotton candy - upravo onakva nijansa kakav joj je naziv, roze, nežna, divna. Sadrži svetlo roze i srebrni šimer.
  • 08 Peach-party! - takođe šimerasta nijansa, koja je više bronzana nego kajsijasta kako je naziv opisuje. Sadrži zlatni tamniji i svetliji šimer.
  • 12 Want a mint? - veoma suptilna, najmanje pigmentovana od svih, ali i dalje jako lepa! Sadrži zlatni/zelenkasti šimer, u zavisnosti od svetlosti. Veoma jedinstvena nijansa!
  • 18 Black as a berry - kao i prva nijansa, kao što joj naziv kaže, upravo je takva. Veoma tamna nijansa, koja se na trenutke čini kao da je crna, ali je zapravo jako tamna ljubičasta/braon/bordo nijansa. Takođe sadrži šimer, ljubičasti i srebrni.

Sve nijanse pojedinačno:






Swatchevi bez baze za senku:



Swatchevi sa bazom za senku:


O bazi za senku koju sam koristila možete čitati OVDE (klik, klik).

Moj utisak

Prethodna iskusta sa Essence senkama su mi bila okej, ali nikada nisam bila nešto posebno oduševljena. Obično su to bile senke koje su u paletama, a ne single senke. Ove su me jako iznenadile! Nisam očekivala da su tako nežne na dodir i da se lepo blendaju. Kao što možete videti iznad, znatno su pigmentovanije sa bazom, što je obično slučaj.

Truse se malo, što je gotovo standardno sa svim senkama. Ona koja se najviše trusi jeste 05 Cotton candy, a najmanje 08 Peach-party.
Za nijansu 05 sam koristila mokru četkicu kako bih testirala kako se ponaša i mnogo je bolja tako, lakše se kontroliše proizvod i što se tiče nanošenja i samog trusenja. Isprobala sam i nanošenje prstima i divno seda na kožu, a i pigmentacija je tako bolja.

Što se tiče pigmentacije, omiljena od svih senki mi je definitivno 18 Black as a berry. Veoma je pigmentovana, mekana i divno se blenda! Naredna koja mi se jako sviđa jeste 05 Cotton candy. Sjajna je za ugao oka, na samu sredinu kapka ako želite halo efekat ili ispod obrva ukoliko volite šimeraste senke na tom delu. 08 Peach-party je prelepa za bronzani look, dok 12 Want a mint? za one malo šarenije lookove (u kojima se još uvek ne osećam skroz slobodno). :D

Zaključak: kao što sam rekla na početku, jako mi se sviđa ideja i praktičnost ove palete. Možete ih menjati kako želite u zavisnosti od izgleda koji želite da postignete i super je za putovanja. Boje koje sam ja dobila su prelepe, ali ne idu zajedno, tako da ću verovatno kupiti još par nijansi i imati jedan neutralan set senki i jedan sa jačim bojama.

Cena palete: 199. ocena 5/5.
Cena senki: 199 dinara, ocena 5/5.
Ambalaža: 5/5.
Dejstvo: 4/5.
Konačna ocena: 4/5.


Da li ste ljubitelji Essence senki? Koji su vaše omiljene drogerijske senke?


You Might Also Like

6 коментара

  1. Imam dvije ovakve paletice, izbor nijansi je predivan i meni se izuzetno svida to sto sami biramo koje cemo boje sloziti u paletice, takoder sam odusevljena i samim sjenilima, teksturom i pigmentiranoscu.

    MagdalenaŠ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sjajan potez od Essenca oko ideje i praktičnosti ove palete! Drago mi je da delimo utiske. :)

      Delete
  2. Love the colours, so beautiful

    https://modernastrega.com/

    ReplyDelete
  3. Tacno ovu paleticu zajedno sa svim spomenutim senkama sam dobila kao poklon i delim Tvoje mišljenje...najbolja mi je definitivno Black as berry...već sam i dokupila neke pojedinačne senke s ciljem formiranja nove palete...zavisnost, nema šta...
    Neke utiske o Essencu prenosim u svom blogu, sa kojim sam tek krenula...a tema ima o kojim bih pisala, samo da malo zasednem ispred računara...:)
    Veliki pozdrav:)
    www.noisyfamilyhouse.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Divne su nijanse, a i praktičnost je na mestu. Hvala ti na čitanju. :)

      Delete

Contact Me