Eveline Cosmetics Maske

Eveline Cosmetics - Face Therapy Proffesional maske za lice

February 21, 2016Jelena Matovic


Nega kože lica je nešto čemu težim i volim da posvetim više pažnje. Kada nađem proizvode koji mi posebno odgovaraju, držim ih se, ali je nekada i potrebno promeniti rutinu da se koža ne bi previše navikla na trenutne proizvode, jer onda i njihovo dejstvo izostaje.


Kao što ste primetili Evelin kozmetika ima veoma širok i raznolik asortiman proizvoda. U današnjem postu ću vam predstaviti tri Eveline Cosmetics maske za lice iz Face therapy proffesional kolekcije koje su smeštene u kesice u količini od 7 mililitara.  Koju u njih ću uvesti u svoju redovnu rutinu, pročitajte u nastavku posta.

8 in 1 Total Action

Ovu masku proizvođač opisuje kao masku za hlađenje koja je u isto vreme piling.
Detaljniji opis proizvođača:
Sa rashlađujućim efektom. Za zrelu, suvu i osetljivu kožu. Bori se protiv osam problema: Gubitka čvrstine i elastičnosti; Linija koje nastaju mimikom lica; Gubitka finog, ovalnog oblika lica; Umorne kože; Dehidrirane kože; Neujednačenog tena; Fleka. Sitne piling čestice odstranjuju mrtve ćelije epiderma, čine kožu svežom dok jedinstvena formula sa rashlađujućim efektom okrepljuje kožu. Primena: Nanesite proizvod na očišćenu kožu lica, vrata i dekoltea. Nakon 15 minuta uradite nežnu masažu, pa isperite masku mlakom vodom.


Sastav: 


Moji utisci

Ova maska/piling je kremaste teksture, sadrži sitne piling čestice. Miris je blag, mene lično ne podseća ni na šta određeno. Lepo se razmazuje po licu i nije potrebna velika količina za celo lice. 

Na slikama ispod možete videti kako maska izgleda kada je istisnete iz kesice, kada se razmaže i 15 minuta nakon što se osuši.




Ono što proizvođač navodi, osećaj hlađenja, kod mene je izostao. Glavni razlog zbog koga sam ja kupila ovu masku je neujednačenost tena, diskoloracija i fleke koje imam od bubuljica. Masku sam koristila svega dva puta i onda ne mogu da procenim efekat koji je dao što se tiče ovog dela, ali ću nastaviti da je koristim, pa ako dođe do poboljšanja napisaću.
Ono što ispunjava to je da lice nakon maske ostaje glatko i nežno jer čestice koje sadrži nisu grube, lepo očiste lice koje ostaje meko, nežno i nekako osveženo. Kao što sam rekla, piling nije grub, nije isušio lice niti stvorio osećaj zategnutosti.
Opisala bih ovaj proizvod kao solidanu masku koja lepo osvežava lice i fin piling koji nije previše grub ni za suvu kožu.
Ocena: 4/5.

SOS for blackheads and discoloration

Naredni proizvod je takođe kombinacija maske i pilinga, ali sa suprotnim efektom - zagreva lice. Namenjena je koži kojoj je potrebno dubinsko čišćenje i uklanjanje mitisera.
Detaljniji opis proizvođača:
5 u 1: 1. Čisti kožu 2. Uklanja mrtve ćelije epiderma 3. Zateže pore 4. Popunjava bore 5. Izjednačava nijanse na koži. Formula bogata koenzimom Q10 + R u sinergiji sa glinom vraća koži mladalački i blistav izgled kože. Praktično odlepljuje mrtve ćelije epiderma, reguliše lučenje sebuma i smanjuje vidljivost pora. Aktivni sastojci: koenzim Q10 + R, bela glina, ulje kamilice, ekstrakt zelenog čaja. Primena: Ne koristiti masku ukoliko je koža iziritirana, previše osetljiva ili sklona ispucalim kapiralima. Nanesite tanak sloj maske na očišćenu i vlažnu kožu lica izbegavajući područje oko očiju.


Sastav:


Moji utisci

Ova maska u odnosu na prethodnu je dosta gušća, teže je strukture i teže se razmazuje, ali nije potrebna veća količina za celo lice.

Na slici ispod možete videti kako maska izgleda kada je istisnete iz kesice, a nakon što se razmaže i osuši izgleda gotovo isto i to možete videti na narednoj slici.



Miris maske je neobičan, mene podseća na pantenol mast. 
Kada istisnete masku iz kesice i dođe u dodir sa prstima, već tada osetite zagrevanje, Kada je naneste na celo lice, zagrevanje je poprilično intezivno. Nije prejako, neće vas peći koža, niti bilo šta slično, već prija. Pre nanošenja maske, važno je, naravno, da lepo očistite kožu lica sredstvima koje koristite sa toplom vodom kako bi se pore otvorile. Ovaj efekat zagrevanja je tu kao dodatna pomoć pri otvaranju pora i prodiranja proizvoda dublje u kožu. 
Čestice koje sadrži su dosta grublje u odnosu na one kod prethodne maske. Moje lice nije osetljivo, tako da mi ovo nije smetalo, niti napravilo ikakve neželjene pojave, ali mislim da ne bi baš odgovaralo osobama sa osetljivom kožom. 
Efekat koji ostavlja nakon skidanja je blistava, jaaako meka koža. Što se tiče smanjenja pora, primetila sam dejstvo, koje je naravno privremeno, ali drugačije nisam ni očekivala. Mitisere je malo ublažila, ali ništa preterano da bih bila oduševljena. Nastaviću da je koristim ubuduće jer mojoj koži prija, a ako na duže staze primetim poboljšanje što se tiče ublaženja mitisera, obavestiću vas.
Ocena: 4/5.

SOS for very dry skin

Poslednja maska je regenerativna, gel maska namenjena nezi suve kože.
Detaljniji opis proizvođača:
5 u 1: 1. Hidrira 24h 2. Podmađuje i regeneriše 3. Smanjuje bore 4. Zateže 5. Smiruje iritacije. Visoko koncentrovana formula podstiče ćelije kože da se intezivno regenerišu. Duboko i dugotrajno hidrira kožu, smanjuje bore, linije koje nastaju mimikom lica i brazde. Savršeno podiže i zateže, vraća koži sjaj i elastičnost. Primena: Nanesite masku na očišćenu kožu lica, vrata i dekoltea, izbegavajući područje oko očiju. Posle 10-15 min. uklonite ostatke maske. Koristite 2-3 puta nedeljno.


Sastav:



Moji utisci

Ova gel maska je svežeg prijatnog mirisa, providne i retke strukture. Jako lepo klizi preko lica, stvarajući blag osećaj osvežavanja. Dovoljna je mala količina i tanak sloj za celo lice. Nema potrebe da stavljate više jer je efekat isti. Suši za 5-6 minuta i koža je skoro potpuno upije, ostavljajući tanak blago lepljiv film na koži, bez osećaja težine.
Ovu masku sam kupila jer u ovom periodu joj je potrebna dodatna hidritacija, tako da čitav onaj deo gde proizvođač opisuje zatezanje kože i bore kod mene otpada. Što se tiče mojih potreba, tu je ispunila sva očekivanja. Lepo hidrira kožu što možete osetiti i dok držite masku na licu, a pun efekat se vidi kada skinete masku, zagledate se u kožu i pređete prstima preko nje. Koža izgleda sjajnije, ali i osećate da joj je maska zaista prijala.
Ovu masku volim da kombinujem sa prethodnom maskom multimasking tehnikom: SOS for blackheads and discoloration masku stavim na T zonu, a ovu masku na obraze i delove kojima je hidratacija u tom trenutku potrebnija. Takođe, volim da je koristim nakon prve maske koja obavi blag piling, a ova dodatnu hidrataciju.
Ocena: 5/5.

Zaključak: Maske koje ću nastaviti nadalje da koristim, solidnog kvaliteta, prihvatljive cene, za koje mi je krivo što se ne proizvode u većim pakovanjima i koje zaista preporučujem.

Cena: Oko 110 dinara (u zavisnosti od prodajnog mesta)

Koristite li neku od ovih maski i delimo li mišljenje? Da li biste mi preporučili neku masku koja se vama posebno sviđa?

You Might Also Like

4 коментара

  1. nisam koristila ove maske ali jesam Baleine, koristila sam hidratantne maske i masku od meda i mlijeka i sa njima sam zadovoljna... Volim da mijenjam maske te i uzivam u tome :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cula sam dosta pohvala za tu masku i za, mislim, Aqua, ali cesto su rasprodate. :/
      I ja volim da ih menjam jer su mi deo vikend opustanja, pa se brzo i potrose.
      Hvala ti na citanju. :)

      Delete
  2. Moram ih pogledati, probala sam Balea, Niveu, Avon... ove mi djeluju pristojno :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni su medju prvima bile Avon maskice.
      Probaj, nisu skupe, a kvalitet je zaista fin. :)

      Delete

Contact Me